Du er selv med til at bestemme

Et helt unikt design.

Ikke alle vores smykker ender med at komme i vores shop, som f.eks. dem vi laver som special opgaver eller enkelte unikaer. Du vil her kunne få et overblik over hvilke ting vi har arbejdet med, som vi håber kan give dig inspiration til dit eget smykke. Hvis du har et specielt ønske er du meget velkommen til at kontakte os.

En unik opgave

Ferrari F1, som Michael Schumacher vandt VM med i 2003

Kort efter at Mette og jeg besluttede at gifte os, havde vi en samtale om, hvilke vielsesringe, vi kunne tænke os. Vi holder begge af det lidt skæve og utraditionelle i tilværelsen, og Mette sagde hurtigt, at for hendes skyld kunne ringene være lavet af gamle Ferrari reservedele.

Som stor motorsports- og Ferrari entusiast gik der kun 4 nanosekunder, før jeg greb den ide. Vi var hurtigt enige om, at titanium var det materiale, som vi ønskede os. Og jeg bed mig fast i den idé, at metallet skulle ha’ siddet på en Formel 1 bil. Så jeg begyndte min søgen efter noget brugbart materiale.

Jeg fandt den helt rigtige del i Luxembourg; et stempel med plejlstang fra den Ferrari F1, som Michael Schumacher vandt VM med i 2003. Stemplet er lavet af aluminium , men plejlstangen er titanium.

Samtidig havde vi jo også brug for at finde én, der kunne lave ringene for os. Jeg kontaktede en del guldsmede, der alle sagde, at der ikke var nogen i Danmark der kunne arbejde i titanium. Men så fandt jeg heldigvis Peder Pedersen, Tilux. Han er både uddannet værktøjsmager og guldsmed, og så er han ikke mindst lidt af en “tusindkunstner”.

Peder var straks interesseret og entusiastisk omkring opgaven, og han var meget behjælpelig med god og professionel sparring, mens jeg ledte efter det helt rigtige materiale til vores ringe. Ved et møde overbragte vi Peder plejlstangen, der for Formel 1 entusiaster jo i sig selv er noget ganske særligt. Vi blev enige om ringenes udtryk, og Peder vejledte igen meget professionelt om, hvad der var muligt, og hvad vi skulle være opmærksomme på. Da vi kørte hjem fra mødet, var vi helt trygge ved, at vi havde rette mand på opgaven!

Ringene var klar i god tid før vores bryllup, og resultatet var fantastisk! Selv æsken, som vi modtog ringene i, var et fint stykke håndværk – en flot, håndlavet træ-æske foret med titaniumspåner fra arbejdet med vores ringe.

TAK til dig, Peder, for et perfekt stykke arbejde – og for et rigtig godt samarbejde om en noget usædvanlig opgave.

De bedste hilsner fra
Mette & Niels